Riešutus pakepinti keptuvėje. Pakepintus riešutus sumalti. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos, palaipsniui suberiant miltus ir cukrų. Kai baltymai sutirštės, suberti riešutus ir suplakti iki tiršto kremo konsistencijos. Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir kepti kiekvieną paplotį apie 5-7 min. Kremui šokoladą sutarkuoti ir sumaišyti su suplakta grietinėle. Papločius dėti į lėkštę ir pertepti kremu. Papuošti tortą savo nuožiūra. Skanaus.
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
300 gramų graikinių riešutų
8 vienetai kiaušinių (baltymai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0.5 litro grietinėlės (40% riebumo)
100 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riešutus pakepinti keptuvėje. Pakepintus riešutus sumalti. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos, palaipsniui suberiant miltus ir cukrų. Kai baltymai sutirštės, suberti riešutus ir suplakti iki tiršto kremo konsistencijos. Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros ir kepti kiekvieną paplotį apie 5-7 min. Kremui šokoladą sutarkuoti ir sumaišyti su suplakta grietinėle. Papločius dėti į lėkštę ir pertepti kremu. Papuošti tortą savo nuožiūra. Skanaus.