100 gramų juodojo šokolado (70 proc. smulkinto, šokoladiniam pyragui)
100 gramų sviesto (lydytas, šokoladiniam pyragui)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi ~12 gabalėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepimo indą (24 cm Ø) padenkite kepimo popieriumi ir ištepkite sviesto gabaliukais. Sumaišykite visus sausuosius ingredientus, sudėkite šokoladą ir smulkintus riešutus. Atskirai sumaišykite atvėsintą lydytą sviestą ir kiaušinius. Vėliau juos sumaišykite su sausais ingredientais. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir kepkite orkaitės apačioje apie 30 minučių. Pyragas viduje turi išlikti lipnios konsistencijos.
Tada nulupkite apelsinus ir supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite greipfrutų sultis, cukraus pudrą, įdėkite cinamono lazdeles ir virkite, kol masės kiekis sumažės iki 100 ml. Vėliau šiek tiek atvėsusią masę supilkite ant pjaustytų apelsinų gabaliukų. Patiekite šokoladinį pyragą su šiltomis apelsinų salotomis.
100 gramų juodojo šokolado (70 proc. smulkinto, šokoladiniam pyragui)
100 gramų sviesto (lydytas, šokoladiniam pyragui)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi ~12 gabalėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepimo indą (24 cm Ø) padenkite kepimo popieriumi ir ištepkite sviesto gabaliukais. Sumaišykite visus sausuosius ingredientus, sudėkite šokoladą ir smulkintus riešutus. Atskirai sumaišykite atvėsintą lydytą sviestą ir kiaušinius. Vėliau juos sumaišykite su sausais ingredientais. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir kepkite orkaitės apačioje apie 30 minučių. Pyragas viduje turi išlikti lipnios konsistencijos.
Tada nulupkite apelsinus ir supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite greipfrutų sultis, cukraus pudrą, įdėkite cinamono lazdeles ir virkite, kol masės kiekis sumažės iki 100 ml. Vėliau šiek tiek atvėsusią masę supilkite ant pjaustytų apelsinų gabaliukų. Patiekite šokoladinį pyragą su šiltomis apelsinų salotomis.