• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 12 vienetų kiaušinių ((baltymai))
  • 2 stiklinės vanilinio cukraus
  • Glajui:
  • 1 stiklinė citrinų ((sultys))
  • 2 stiklinės cukraus pudros
  • 100 gramų šokoladas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 12 vienetų kiaušinių ((baltymai))
  • 2 stiklinės vanilinio cukraus
  • Glajui:
  • 1 stiklinė citrinų ((sultys))
  • 2 stiklinės cukraus pudros
  • 100 gramų šokoladas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva).
  2. Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra.
  3. Iš iškepusių morengų lipdykite kalną, naudojant cukraus ir citrinos sulčių glajų. Leiskite sustingti.
  4. Tada viršų gražiai apliekite tirpintu (pravėsusiu) šokoladu.

Autorius: Lina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų