1. Įkaitinau orkaitę iki 170 C. Pasiruošiau kepimo indą (20cmx30cm). Išklojau kepimo indą popieriumi ir patepiau sviestu. 2. Kiaušinius išplakiau su cukrumi. 3. Subėriau kakavos miltelius, 3/4 grietinės (1 stiklinė buvo apie 220 ml talpos). 4. Įmaišiau pusę ištirpinto šokolado ir sviestą. Subėriau miltus dar kartą viską gerai išmaišiau. Tešla turi būti vientisa. 5. Tešlą supyliau į kepimo indą ir kepiau 35 min. 6. Atvėsusį pyragą aptepiau šokolado ir grietinėlės mišiniu.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1/4 stiklinės kakavos
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1/4 stiklinės grietinėlės
200 gramų juodojo šokolado (lydytas)
150 gramų sviesto (lydytas)
3/4 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Įkaitinau orkaitę iki 170 C. Pasiruošiau kepimo indą (20cmx30cm). Išklojau kepimo indą popieriumi ir patepiau sviestu. 2. Kiaušinius išplakiau su cukrumi. 3. Subėriau kakavos miltelius, 3/4 grietinės (1 stiklinė buvo apie 220 ml talpos). 4. Įmaišiau pusę ištirpinto šokolado ir sviestą. Subėriau miltus dar kartą viską gerai išmaišiau. Tešla turi būti vientisa. 5. Tešlą supyliau į kepimo indą ir kepiau 35 min. 6. Atvėsusį pyragą aptepiau šokolado ir grietinėlės mišiniu.