Tikriausiai kiekvienas iš Jūsų žinote šokoladinį riešutų kremą Nutella, tačiau ar kiekvienas iš Jūsų esate ragavę šio neužmirštamo skonio pyrago? Jeigu ne, tuomet privalote išmėginti šio pyrago receptą.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Pagrindui:
- 300 gramų sausainių
- 100 gramų sviesto
- 50 gramų žemės riešutų (smulkintų)
- Kremui:
- 500 gramų maskarponės sūrio (arba rikotos)
- 300 gramų šokoladinis riešutų kremas
- 200 mililitrų grietinėlės
- 1 stiklinė uogų (naudojau vyšnias)
- 50 gramų cukraus
- 40 mililitrų pieno
- 35 gramai želatinos
- šiek tiek vandens
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Elektriniu smulkintuvu sutrinkite bendrame inde sausainius, riešutus ir lydytą sviestą. Paruoštą masę paskirstykite formoje. Kad sausainių pagrindas sukietėtų, kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 5 minutes.
- Atskirame indelyje sumaišykite želatiną su vandeniu. Naudodami elektrinį plakiklį, bendrame inde suplakite sūrio kremą. Pridėkite 150 g šokoladinio kremo Nutella praskiesto 100 ml grietinėle ir viską gerai sumaišykite (žiūrėkite video recepte, kaip mes tai darome). ⅔ paruoštos želatinos sumaišykite su šiltu pienu ir įpilkite į sūrio masę. Paruoštą masę tolygiai paskirstydami tepkite ant sausainių pagrindo sluoksnio. Kad masė sukietėtų, palikite šaldytuve bent 15 minučių.
- Atskirame dubenėlyje 150g šokoladinio kremo Nutella sumaišykite su 100 ml grietinėle. Gautą masę tolygiai paskirstykite po visą pyrago paviršių. Kad masė sukietėtų, palikite šaldytuve bent 15 minučių.
- Į uogas įberkite cukrų, pavirkite maždaug 5 minutes (video recepte mes naudojame šaldytas vyšnias). Dar į karštas uogas įdėkite ⅓ paruoštos želatinos ir sumaišykite. Užpilkite ant viduriniojo sluoksnio. Paruoštą pyragą palikite šaldytuve ne mažiau 3 valandų.
REKLAMA