65 mililitrai konjako (Labiausiai tinka itališkas "Courvoisier V.S.O.P.")
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
40 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausiai, razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Gale kepimo, keksiukai turi viršūnėlėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "krateris". Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra. Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus Muffinų viduje "ištrykšta" išsilydęs šokoladas. Jis tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui. Jį padaryti nesunku, o produktų kiekviena šeimininkė visada turės. Įdomu tai, kad italai keksiukus daro su Mozzarelos sūriu. tačiau, pirma patarčiau išsikepti šių Muffinų, o tik po to ragauti kitų skonių. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (arba šokoladinis glajus apliejimui)
65 mililitrai konjako (Labiausiai tinka itališkas "Courvoisier V.S.O.P.")
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
40 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausiai, razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Gale kepimo, keksiukai turi viršūnėlėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "krateris". Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra. Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus Muffinų viduje "ištrykšta" išsilydęs šokoladas. Jis tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui. Jį padaryti nesunku, o produktų kiekviena šeimininkė visada turės. Įdomu tai, kad italai keksiukus daro su Mozzarelos sūriu. tačiau, pirma patarčiau išsikepti šių Muffinų, o tik po to ragauti kitų skonių. Skanaus!