INGREDIENTAI:
- 350 gramų aviečių
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
- 65 gramai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 65 mililitrai vandens
- 60 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aviečių padažui:
350 g aviečių;
1/3 puodelio
cukraus;
1/3 puodelio
vandens.
Šokoladą ištirpinti. Sumaišyti miltus, kakavos miltelius, cukraus pudrą.
Įmušti kiaušinius, supilti šokoladą ir 10 minučių minkyti. Palikti 15 minučių
pastovėti kambario temperatūroje. Iškočioti tešlą iki 1 mm storio lakštą ir
supjaustyti plonomis juostelėmis. (Gaminau su makaronų mašinėle, neturint, reikia labai plonai iškočioti tešlą, susukti į ritinėlį ir supjaustyti).
Dėti įverdantį vandenį ir pavirti apie 3 minutes. Patiekti su aviečių
padažu.
Aviečių padažui visus produktus sudėti į puodą ir pakaitinti, kol cukrus
ištirps. Pavirti apie 3-4 minutes, pertrinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
Autorius: http://forelle.blogas.lt