Šokoladą ištirpinti. Atskirai pašildyti pieną, į jį supilti ištirpintą šokoladą, gerai išmaišyti, kad šokoladas pilnai ištirptų. Miltus išsijoti, supilti į juos kakavą, cukraus pudrą, druską. Suplakti miltų mišinį su pienu. Kiaušinius išplakti. Plaktus kiaušinius įmaišyti į miltų masę. Sviestą ištirpinti ir supilti į miltus. Viską išmaišyti. Tešla turėtų gautis skystos grietinės konsistencijos. Jei per skysta, įberti miltų. Palikti tešlą nusistovėti 2 val. Kepti blynus įkaitusiame aliejuje.
Autorius: Mamytė
INGREDIENTAI:
40 gramų cukraus pudros
20 gramų kakavos
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
100 gramų juodojo šokolado (70%)
2/5 arbatinio šaukštelio druskos
20 mililitrų aliejaus
40 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šokoladą ištirpinti. Atskirai pašildyti pieną, į jį supilti ištirpintą šokoladą, gerai išmaišyti, kad šokoladas pilnai ištirptų. Miltus išsijoti, supilti į juos kakavą, cukraus pudrą, druską. Suplakti miltų mišinį su pienu. Kiaušinius išplakti. Plaktus kiaušinius įmaišyti į miltų masę. Sviestą ištirpinti ir supilti į miltus. Viską išmaišyti. Tešla turėtų gautis skystos grietinės konsistencijos. Jei per skysta, įberti miltų. Palikti tešlą nusistovėti 2 val. Kepti blynus įkaitusiame aliejuje.