Tai labai sočios, skanios bei labai greitai paruošiamos salotos. Tinka ir gardiems pietums bei vakarienei. Tad manau, kad šios salotėlės tikrai tiks Velykų šventinui stalui praturtinti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 galva brokolių
- 1 vienetas pekino kopūstų
- 200 gramų vištos filė (keptos ar virtos)
- 50 gramų feta sūrio
- 5 valgomieji šaukštai majonezo
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 saujos lukštentos saulėgrąžos
- 2 saujelės džiovintų spanguolių
- 2 žiupsneliai kvapiųjų pipirų
- 0.5 žiupsnelio druskos
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia reikėtų brokolio galvą nuplikyti karštame vandenyje, po to supjaustyti. Taip pat supjaustome pekino kopūstą. Nedideliais kubeliais supjaustome vištienos krūtinėlę ir suberiame į keptuvę, supilame alyvougių aliejų bei saulėgrąžas. Kepiname tol, kol saulėgrąžos gražiai apskrunda.
- Vėliau vištieną su saulėgrąžomis sumaišome kartu su brokoliais ir pekino kopūstu. Sudedame spanguoles, kubeliais supjaustome fetos sūrį ir įdedame į salotų mišinį.
- Pabaigai įdedame 5 šaukštus majonezo (dėti pagal skonį), žiupsnelį druskos ir kvapiųjų pipirų. Ir viską gerai išmaišome. Galų galiausiai galime valgyti :)
REKLAMA