• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų
  • šiek tiek imbierų (šaknis)
  • 200 gramų sezamo sėklų (sėklos)
  • 200 gramų cukatų (moliūgų)
  • 1 vienetas baltojo šokolado (pakuotė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjusi, galiu
    pasigaminti saldžių saldainiukų.

    Cukatoms gaminti reikės:
    1 kg smulkiais kubeliais supjaustyto moliūgo
    400 g cukraus
    1 pakelio vanilinio cukraus
    šaukšto citrinos sulčių.

    Visus produktus išmaišyti ir 12 val palaikyti vėsiau. Tuomet maišant
    pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti, palaukti kelias valandas, vėl
    užkaitinti, vėl atvėsinti, vėl užkaitinti (3 kartus). Tuomet plonai
    iškloti ir išdžiovinti.

    Džiovintus moliūgus sumalti mėsmale. Įberti 100 g sezamų, įtarkuoti
    gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinti šaukštą citrinos
    sulčių. Išmaišyti ir formuoti kukulius, Juos pavolioti ištirpintame
    šokolade, po to sezamų sėklose.
    Tai sveikas ir skanus desertas! Ruošiant šiuos kukulius galima dėti 100 g razinų ir 100 g moliūgų sėklų. Bus dar įdomiau.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų
  • šiek tiek imbierų (šaknis)
  • 200 gramų sezamo sėklų (sėklos)
  • 200 gramų cukatų (moliūgų)
  • 1 vienetas baltojo šokolado (pakuotė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjusi, galiu
    pasigaminti saldžių saldainiukų.

    Cukatoms gaminti reikės:
    1 kg smulkiais kubeliais supjaustyto moliūgo
    400 g cukraus
    1 pakelio vanilinio cukraus
    šaukšto citrinos sulčių.

    Visus produktus išmaišyti ir 12 val palaikyti vėsiau. Tuomet maišant
    pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti, palaukti kelias valandas, vėl
    užkaitinti, vėl atvėsinti, vėl užkaitinti (3 kartus). Tuomet plonai
    iškloti ir išdžiovinti.

    Džiovintus moliūgus sumalti mėsmale. Įberti 100 g sezamų, įtarkuoti
    gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinti šaukštą citrinos
    sulčių. Išmaišyti ir formuoti kukulius, Juos pavolioti ištirpintame
    šokolade, po to sezamų sėklose.
    Tai sveikas ir skanus desertas! Ruošiant šiuos kukulius galima dėti 100 g razinų ir 100 g moliūgų sėklų. Bus dar įdomiau.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų