Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjusi, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų.
Cukatoms gaminti reikės: 1 kg smulkiais kubeliais supjaustyto moliūgo 400 g cukraus 1 pakelio vanilinio cukraus šaukšto citrinos sulčių.
Visus produktus išmaišyti ir 12 val palaikyti vėsiau. Tuomet maišant pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti, palaukti kelias valandas, vėl užkaitinti, vėl atvėsinti, vėl užkaitinti (3 kartus). Tuomet plonai iškloti ir išdžiovinti.
Džiovintus moliūgus sumalti mėsmale. Įberti 100 g sezamų, įtarkuoti gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinti šaukštą citrinos sulčių. Išmaišyti ir formuoti kukulius, Juos pavolioti ištirpintame šokolade, po to sezamų sėklose. Tai sveikas ir skanus desertas! Ruošiant šiuos kukulius galima dėti 100 g razinų ir 100 g moliūgų sėklų. Bus dar įdomiau.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
šiek tiek imbierų (šaknis)
200 gramų sezamo sėklų (sėklos)
200 gramų cukatų (moliūgų)
1 vienetas baltojo šokolado (pakuotė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjusi, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų.
Cukatoms gaminti reikės: 1 kg smulkiais kubeliais supjaustyto moliūgo 400 g cukraus 1 pakelio vanilinio cukraus šaukšto citrinos sulčių.
Visus produktus išmaišyti ir 12 val palaikyti vėsiau. Tuomet maišant pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti, palaukti kelias valandas, vėl užkaitinti, vėl atvėsinti, vėl užkaitinti (3 kartus). Tuomet plonai iškloti ir išdžiovinti.
Džiovintus moliūgus sumalti mėsmale. Įberti 100 g sezamų, įtarkuoti gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinti šaukštą citrinos sulčių. Išmaišyti ir formuoti kukulius, Juos pavolioti ištirpintame šokolade, po to sezamų sėklose. Tai sveikas ir skanus desertas! Ruošiant šiuos kukulius galima dėti 100 g razinų ir 100 g moliūgų sėklų. Bus dar įdomiau.