Uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, ir eitų jas iškaulyti. Naudojau kronkledų rūšies slyvas, jos netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei. Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį. Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val. Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame. Beje, kaip minėjau kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
4 kilogramai cukraus
10 litrų slyvų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, ir eitų jas iškaulyti. Naudojau kronkledų rūšies slyvas, jos netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei. Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį. Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val. Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame. Beje, kaip minėjau kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.