REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 16
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš slyvų išimti kauliukus ir sumalti jas per mėsmalę arba sutrinti plaktuvu. Slyvų masę supilti į puodelį ir užvirti. Po kelių minučių.slyvų tyrė gražiai paraudonuos, o slyvų odelė suminkštės. Turėsime virš 300 g slyvų piure - 200 g naudosime biskvitui, 100 g kremui, ir dar šiek tiek liks torto papuošimui.
- Įjungti orkaitę iki +200°C. Kepimo formą (24 cm) ištepti sviestu. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti šiek tiek atvėsusį tirpintą sviestą. Įpilti 200 g slyvų tyrės. Suberti išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą, užkloti ją aliuminio folija ir kepti jau karštoje orkaitėje 40 min.
- Grietininį kremą pagaminti iš riebios grietinės, cukraus pudros ir 100 g slyvų tyrės. Viską suplakti mikseriu ir kol kas padėti į šaldytuvą.
- Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti ir padalinti išilgai į 2 - 3 papločius. Juos suvilgyti stipria saldinta juodąja arbata. Kepimo formos dugną ir kraštus kruopščiai iškloti kepimo popieriumi. Paruoštus torto papločius dėti po vieną į kepimo formą, o tarp jų gausiai pilti grietinės - slyvų kremą. Torto viršus taip pat užpilamas kremu. Slyvų tortą laikyti šaldytuve 6 val.
- Sustingęs tortas lengvai išsiima iš formos. Drėgnas biskvitas puikiai derinasi su saldžiarūgščiu kremu. Papuošti galima smulkintais migdolais, slyvų tyre bei šviežiomis slyvomis.
Skanaus!
REKLAMA