• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų slyvų (šviežios)
  • Tešlai:
  • 430 gramų miltai
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų cukraus
  • 10 gramų vanilinio cukraus
  • 50 gramų sviesto
  • Kremui:
  • 400 gramų grietinės (40 %)
  • 120 gramų cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų slyvų (šviežios)
  • Tešlai:
  • 430 gramų miltai
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų cukraus
  • 10 gramų vanilinio cukraus
  • 50 gramų sviesto
  • Kremui:
  • 400 gramų grietinės (40 %)
  • 120 gramų cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 16

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš slyvų išimti kauliukus ir sumalti jas per mėsmalę arba sutrinti plaktuvu. Slyvų masę supilti į puodelį ir užvirti. Po kelių minučių.slyvų tyrė gražiai paraudonuos, o slyvų odelė suminkštės. Turėsime virš 300 g slyvų piure - 200 g naudosime biskvitui, 100 g kremui, ir dar šiek tiek liks torto papuošimui.
  2. Įjungti orkaitę iki +200°C. Kepimo formą (24 cm) ištepti sviestu. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti šiek tiek atvėsusį tirpintą sviestą. Įpilti 200 g slyvų tyrės. Suberti išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą, užkloti ją aliuminio folija ir kepti jau karštoje orkaitėje 40 min.
  3. Grietininį kremą pagaminti iš riebios grietinės, cukraus pudros ir 100 g slyvų tyrės. Viską suplakti mikseriu ir kol kas padėti į šaldytuvą.
  4. Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti ir padalinti išilgai į 2 - 3 papločius. Juos suvilgyti stipria saldinta juodąja arbata. Kepimo formos dugną ir kraštus kruopščiai iškloti kepimo popieriumi. Paruoštus torto papločius dėti po vieną į kepimo formą, o tarp jų gausiai pilti grietinės - slyvų kremą. Torto viršus taip pat užpilamas kremu. Slyvų tortą laikyti šaldytuve 6 val.
  5. Sustingęs tortas lengvai išsiima iš formos. Drėgnas biskvitas puikiai derinasi su saldžiarūgščiu kremu. Papuošti galima smulkintais migdolais, slyvų tyre bei šviežiomis slyvomis.

    Skanaus!

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų