• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų
  • 125 gramai sviesto
  • šiek tiek vandens (karštas)
  • 1 sauja migdolų ( (drožlės arba traiškyti))
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus ((nebūtinai))
  • 1 sauja slyvų ((tinka tiek šviežios, tiek konservuotos))

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų
  • 125 gramai sviesto
  • šiek tiek vandens (karštas)
  • 1 sauja migdolų ( (drožlės arba traiškyti))
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus ((nebūtinai))
  • 1 sauja slyvų ((tinka tiek šviežios, tiek konservuotos))

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 7

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpdykite sviestą. Į dubenį supilkite cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite ištirpdytą sviestą (truputį pravėsusį) ir tuomet dubens turinį išmaišyti plaktuvu. Maišant įmušti po vieną kiaušinį; suplakti. Supilti vandenį (tuomet tešla gaus tinkamą konsistenciją. Nesibaiminkit, tikrai iškils.).
  2. Skardą ištepti aliejumi ir ploniu sluoksniu pabarstyti džiuvėsėliais arba įtiesti kepimo popieriaus. Išmaišius tešlą supilti į skardą. Sudėti slyvas ant viršaus (dėl svorio ir tešlos tekstūros, slyvos "įskęs", todėl nesudegs). Ant pyrago viršaus plonu sluoksniu paberti migdolo drožlių.
  3. Kepti apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

    P.s. Labai tinka patiekti su ledais. Geriausiai tinka karameliniai.

    Skanaus!

Autorius: Giedrė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų