Ištirpintą sviestą sumaišome su stikline cukraus, vanile, grietine, kiaušiniu, kepimo milteliais ir miltais. Paliekame 30 minučių, kad pakiltų tešla. Slyvas išplauname ir atskiriame kauliukus. Tešlą dedame į formą ir pagal perimetrą padarome bortelius. Sudedame slyvas ir pabarstome likusiu cukrumi (0,5 stiklinės). Pašauname į 220 C orkaitę ir kepame apie 40 min. Pabarstome cukraus pudra. Receptas labai paprastas. Skanaus.
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1.5 stiklinės cukraus
600 gramų slyvų (saldžios)
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
150 gramų sviesto
100 gramų grietinės
7 gramai kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpintą sviestą sumaišome su stikline cukraus, vanile, grietine, kiaušiniu, kepimo milteliais ir miltais. Paliekame 30 minučių, kad pakiltų tešla. Slyvas išplauname ir atskiriame kauliukus. Tešlą dedame į formą ir pagal perimetrą padarome bortelius. Sudedame slyvas ir pabarstome likusiu cukrumi (0,5 stiklinės). Pašauname į 220 C orkaitę ir kepame apie 40 min. Pabarstome cukraus pudra. Receptas labai paprastas. Skanaus.