Pievagrybius bei svogūnus susmulkinkite, morką sutarkuokite ir pakepinkite viską truputyje aliejaus. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Papriką supjaustykite kubeliais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais 10x10 cm. Ant vieno tešlos kvardratėlio trikampio dėkite gerą šaukštelį įdaro, truputį paprikos ir uždenkite kitu kvadratėlio trikampiu, apgaubdami įdarą taip, kad gautumėte trikampio formos pyragėlį. Pyragėlio kraštus gerai užspauskite, o viršų aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite kmynais. Skardą pabarstykite miltais, išdėliokite visus pyragėlius ir kepkite orkaitėje maždaug 20 min.
Autorius: Lijana D.
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kmynų
0.5 vieneto morkų
1 vienetas paprikų (raudonoji)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
200 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
500 gramų tešlos (bemielė sluoksniuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pievagrybius bei svogūnus susmulkinkite, morką sutarkuokite ir pakepinkite viską truputyje aliejaus. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį. Papriką supjaustykite kubeliais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais 10x10 cm. Ant vieno tešlos kvardratėlio trikampio dėkite gerą šaukštelį įdaro, truputį paprikos ir uždenkite kitu kvadratėlio trikampiu, apgaubdami įdarą taip, kad gautumėte trikampio formos pyragėlį. Pyragėlio kraštus gerai užspauskite, o viršų aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite kmynais. Skardą pabarstykite miltais, išdėliokite visus pyragėlius ir kepkite orkaitėje maždaug 20 min.