Kiaulienos faršą kartu su sultiniu sudėkite į puodą ir pavirkite maždaug 15 min. Tuomet nusunkite sultinio perteklių, bet palikite faršą drėgną. Į faršą sudėkite susmulkintą svogūną, išspaustą česnaką, prieskonius, krakmolą, grietinę ir gerai išminkykite. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją maždaug 15 cm skermens kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą paruošto kiaulienos faršo ir perlenkę kvadratą į trikampį sulipinkite kraštus. Bandeles apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas krakmolo
2 vienetai svogūnų
250 gramų kiaulės faršo
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 litras sultinio (vištienos)
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
2 saujos sezamo sėklų
400 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos faršą kartu su sultiniu sudėkite į puodą ir pavirkite maždaug 15 min. Tuomet nusunkite sultinio perteklių, bet palikite faršą drėgną. Į faršą sudėkite susmulkintą svogūną, išspaustą česnaką, prieskonius, krakmolą, grietinę ir gerai išminkykite. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją maždaug 15 cm skermens kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą paruošto kiaulienos faršo ir perlenkę kvadratą į trikampį sulipinkite kraštus. Bandeles apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.