REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min,vandenį nupilti,slyvas nusausinti,supjaustyti juostelėmis.
- Virtą vištieną susmulkinti, apkepinti su smulkintu svogūnu,pagardinti druska ir pipirais.
- Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įspausti skiltelę česnako, sumaišyti su 1-2 valg.šaukštais majonezo.
- Morkas sutarkuoti burokine tarka, pakepinti trumpai ant aliejaus,pagardinti druska
- 5 kietai virtus kiaušinius nulupti, supjaustyti, atskirti baltymus nuo trynių,susmulkinti atskirai
- Graikiškus riešutus pasmulkinti, apkepinti sausoje keptuvėje.
- Ant pasirinktos lėkštės sluoksniuoti mišrainę
- Sluoksniavimas:
1. Sluoksnis išmirkytos ir supjaustytos juostelėmis džiovintos slyvos, majonezas
2. Smulkinta vištiena , majonezas.43)tarkuotos pakepintos morkos su pakepintais graikiškais riešutais, majonezas.
3. Sūris.
4. Smulkinti kiaušinių baltymai.
5. iską aptepti majonezu ir apiberti smulkintais kiaušinių tryniais - Papuošimui. Iš 1 virto vištos kiaušinio ir 4 virtų putpelių kiaušinių padaryti pelytes-ausytes ir uodegėles išpjaustyti iš sūrio, akytes ir nosytes padaryti iš gvazdikėlių arba pipirų grūdelių.
Papuošti turimais žalumynais. Skanaus !
REKLAMA