Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas margarinas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilinio cukraus, malto cinamono). Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos. Atvėsintus kūčiukus dedam ant sviestinio popieriaus ir "lipdom" kūčiukus viena ant kito medaus pagalba. Papuošimui naudojau šaldytas mėlynes ir mandariną.
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aguonų
šiek tiek cinamono
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas margarino
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
3 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas margarinas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilinio cukraus, malto cinamono). Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos. Atvėsintus kūčiukus dedam ant sviestinio popieriaus ir "lipdom" kūčiukus viena ant kito medaus pagalba. Papuošimui naudojau šaldytas mėlynes ir mandariną.