Koks ruduo be obuolių! Bent jau aš rudens neįsivaizduoju be obuolių. O kai senelis ketino išmesti lauk gerus obuoliukus, privalėjau juos priglausti ir kažkam juos panaudoti. O pavyko tiesiog pasakiško skonio pynutės.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę)
- 4 vienetai obuolių
- 100 gramų cukraus
- 20 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
- 1 valgomasis šaukštas malto kardamono
- 1 valgomasis šaukštas malto muskato
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius nulupti ir padalinti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis. Jas pašlakstyti citrinų sultimis.
- Tešlą dėti ant kepimo popieriaus. Kraštinės dalis supjaustyti 2 cm pločio įstrižomis juostelėmis. Ant vidurinės tešlos dalies užberti po šaukštelį cukraus, dviem stulpeliais, vieną ant kito, sudėti obuolių skilteles.
- Pakaitomis lenkti po vieną juostelę tai iš vieno, tai iš kito šono ant obuoliukų.
- Perkelti pyragus su visu popieriumi ant skardos, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi, kardamonu, cinamonu ir muskatu ir šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min, kol gražiai parus.
REKLAMA