10 vienetų kiaušinių (tryniai (jei kaimiški, užteks ir 8))
šiek tiek kvietinių miltų (350- 400)
10 valgomųjų šaukštų vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sirupui ir dekoracijai: 400-450 g medaus (priklausomai ar labai minkšto norėsite) 2 šaukštai grietinės 4 šaukštai sviesto (2 į sirupą, 2 kad geriau lydytųsi šokoladas) truputis aguonų truputis razinų ketvirdalis juodojo šokalado aliejaus kepimui (virimui) manau prireiks nuo pusės iki 1 litro priklausomai nuo indo dydžio.
Darome tešlą: beriame pusę miltų, sumušame kiaušinius, supilame vandenį, suberiame druską. Tada pagal situaciją sudedame likusius miltus, minkome tol tešla nelimpa prie rankų. Daliname tešlą maždaug į 6 dalis. Prieš pradedami minkyt tešlą, pasiruoškite sirupą: sudėkite medų, porą šaukštų sviesto, grietinę suplakite ir uždekite indą su sirupu ant puodo su verdačiu vandeniu. Taip pat darykite su šokoladu: įdėkite porą šaukštų sviesto ir uždekite indą ant puodo su karštu vandeniu. Taip tiek sirupas, tiek šokoladas išliks skystas viso gaminimo metu. Minkome tešlą labai plonai tol, kol pamatysite "pūslytes". Supjaustome tešlą. Pagrindui reikės didesnių lakštų, na o šonui ir viršūnei mažesnių - turėkite tą mintyje. Tuomet kepame (kepdamos galite įpilti apie 20 gramų degtinės taip aliejus neįsigers į lakštus) ir dedame į didelę lėkštę, apipilame sirupu, apibarstome aguonomis, kitą sluoksnį sirupu ir razinomis (kurias galite pamirkyti likeryje ar degtinėje taip jos bus minkštesnės ir dar skanesnės ), dar kitą apliejame sirupu ir šokoladu ir taip iki pat viršūnės! Skanaus!!!!
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
šiek tiek medaus
10 vienetų kiaušinių (tryniai (jei kaimiški, užteks ir 8))
šiek tiek kvietinių miltų (350- 400)
10 valgomųjų šaukštų vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sirupui ir dekoracijai: 400-450 g medaus (priklausomai ar labai minkšto norėsite) 2 šaukštai grietinės 4 šaukštai sviesto (2 į sirupą, 2 kad geriau lydytųsi šokoladas) truputis aguonų truputis razinų ketvirdalis juodojo šokalado aliejaus kepimui (virimui) manau prireiks nuo pusės iki 1 litro priklausomai nuo indo dydžio.
Darome tešlą: beriame pusę miltų, sumušame kiaušinius, supilame vandenį, suberiame druską. Tada pagal situaciją sudedame likusius miltus, minkome tol tešla nelimpa prie rankų. Daliname tešlą maždaug į 6 dalis. Prieš pradedami minkyt tešlą, pasiruoškite sirupą: sudėkite medų, porą šaukštų sviesto, grietinę suplakite ir uždekite indą su sirupu ant puodo su verdačiu vandeniu. Taip pat darykite su šokoladu: įdėkite porą šaukštų sviesto ir uždekite indą ant puodo su karštu vandeniu. Taip tiek sirupas, tiek šokoladas išliks skystas viso gaminimo metu. Minkome tešlą labai plonai tol, kol pamatysite "pūslytes". Supjaustome tešlą. Pagrindui reikės didesnių lakštų, na o šonui ir viršūnei mažesnių - turėkite tą mintyje. Tuomet kepame (kepdamos galite įpilti apie 20 gramų degtinės taip aliejus neįsigers į lakštus) ir dedame į didelę lėkštę, apipilame sirupu, apibarstome aguonomis, kitą sluoksnį sirupu ir razinomis (kurias galite pamirkyti likeryje ar degtinėje taip jos bus minkštesnės ir dar skanesnės ), dar kitą apliejame sirupu ir šokoladu ir taip iki pat viršūnės! Skanaus!!!!