Vištienos blauzdeles gerai nuplauname ir įtriname vištienos prieskoniais, druska bei pipirais. Viename dubenyje sumaišome miltus, krakmolą bei paprikos miltelius ir išmaišome su grietinėle. Sudedame vištienos blauzdeles į plastikinį maišelį, supilame grietinėlės bei birių produktų masę ir užsukę maišelį viską gerai pakratome. Tuomet vištienos blauzdeles sudedame į lėkštę ir paliekame maždaug 10 min. pastovėti. Kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiame šiltas su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
5 valgomieji šaukštai krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai paprikų (milteliai)
10 vienetų vištienos blauzdelių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
4 stiklinės aliejaus (augalinis (kepimui))
šiek tiek prieskonių (vištienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos blauzdeles gerai nuplauname ir įtriname vištienos prieskoniais, druska bei pipirais. Viename dubenyje sumaišome miltus, krakmolą bei paprikos miltelius ir išmaišome su grietinėle. Sudedame vištienos blauzdeles į plastikinį maišelį, supilame grietinėlės bei birių produktų masę ir užsukę maišelį viską gerai pakratome. Tuomet vištienos blauzdeles sudedame į lėkštę ir paliekame maždaug 10 min. pastovėti. Kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiame šiltas su mėgstamu garnyru. Skanaus!