2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius. Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę. Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą. Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą. Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną. Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos. Kepti apie 40-50 min. Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė. Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min. Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu. Skanaus.
2 valgomieji šaukštai padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kavą, rudąjį cukrų, 2 šaukštelius košerinės druskos, pipirus ir česnako miltelius. Gautu prieskonių mišiniu gerai įtrinti kiaulienos nugarinę. Įtrintą nugarinę sudėti į maišelį, sandariai uždaryti ir padėti 2 val. į šaldytuvą. Išmarinuotą nugarinę išimti iš maišelio ir dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą. Iš šonų sudėti išilgai supjaustytas morkas, česnako skilteles bei skiltelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną. Viską apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti likusiu 1 šaukšteliu košerinės druskos. Kepti apie 40-50 min. Įsmeigus į kiaulieną termometrą, jis turėtų rodyti maždaug 75 laipsnius temperatūros - tai reikš, kad kiauliena iškepė. Iškeptą kiaulieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir palikti maždaug 5-8 min. Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su kartu iškeptomis daržovėmis bei aštriu padažu. Skanaus.