Sumaišykite viename dubenyje miltus, druską ir sodą. Sudėkite į tą patį dubenį kambario temperatūros sviestą ir viską išminkykite. Tuomet sudėkite į tešlą grietinę ir išminkykite vientisą tešlą. Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną jų plonai iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Ant kiekvieno trikampio dėkite po šaukštelį slyvienės ir suvyniokite ritinėlius. Dėkite skareles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptas skareles apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Virginija
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
200 gramų margarino
3.5 stiklinės kvietinių miltų
1/10 arbatinio šaukštelio sodos
1/5 arbatinio šaukštelio druskos
200 gramų grietinės
šiek tiek uogienės (slyvų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite viename dubenyje miltus, druską ir sodą. Sudėkite į tą patį dubenį kambario temperatūros sviestą ir viską išminkykite. Tuomet sudėkite į tešlą grietinę ir išminkykite vientisą tešlą. Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną jų plonai iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Ant kiekvieno trikampio dėkite po šaukštelį slyvienės ir suvyniokite ritinėlius. Dėkite skareles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptas skareles apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.