Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir pakepinkite svieste, kol iš obuolių išsiskirs sultys ir jie suminkštės. Kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada įmaišykite grietinę, tirpintą sviestą, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, ant dugno berkite migdolų drožlių įpilkite truputį tešlos, tada tolygiai paskirstykite šutintus obuolius. Ant obuolių užberkite kelis šaukštelius su cukrumi sumaišyto cinamono, tada ant jų sukrėskite likusią tešlos masę. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Autorius: Gabrielė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 stiklinė cukraus
šiek tiek migdolų
8 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
0.5 sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir pakepinkite svieste, kol iš obuolių išsiskirs sultys ir jie suminkštės. Kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada įmaišykite grietinę, tirpintą sviestą, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, ant dugno berkite migdolų drožlių įpilkite truputį tešlos, tada tolygiai paskirstykite šutintus obuolius. Ant obuolių užberkite kelis šaukštelius su cukrumi sumaišyto cinamono, tada ant jų sukrėskite likusią tešlos masę. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.