Užviriname 1,2 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir gerai išsimaišome.Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valandą pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga. Tešla turi nelipti prie rankų. Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu. Supilame pusę stiklinės kefyro.. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Viską, pasūdome, pagardiname druska, prieskoniais,juodaisiais pipirais ir gerai išmaišome. Tuomet formuojame čeburėkus. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų. Kepame tol kol čeburėkai iškeps. Skanaus!
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užviriname 1,2 stiklinės vandens su šaukšteliu druskos ir dviem šaukštais aliejaus. Kai tik užverda, supilame į vandenį pusę stiklinės miltų ir gerai išsimaišome.Turi gautis tokia kieta tešla, panaši į koldūninę. Paliekame ją apie valandą pastovėti uždengtame dubenyje, po to dar kartą perminkome, kol ji tampa visiškai elastinga. Tešla turi nelipti prie rankų. Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu. Supilame pusę stiklinės kefyro.. Jis turi tokią savybę faršą surišti, o po to, kepimo metu, nuo jo mėsa tampa minkštesnė. Viską, pasūdome, pagardiname druska, prieskoniais,juodaisiais pipirais ir gerai išmaišome. Tuomet formuojame čeburėkus. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų. Kepame tol kol čeburėkai iškeps. Skanaus!