Dubenyje išplakame elektriniu plaktuvu kiaušinius, cukrų ir druską, supilame šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles ir gerai išplakame. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir, po truputį, beriame į tešlą. Beriam tol, kol gaunasi maišyti elektriniu plaktuvu (kai jau nebegalima maišyti plaktuvu, beriame likusius miltus (800) ir tešlą minkome rankomis.
Dar 100 g miltų beriame ant stalo ir išminkom iš tešlos rutulį. Jį dedame į dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele. Padarome skylutes ir dedame tešlą į šaldytuvą 1 - 1,5 val. pakilti.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Ši tešla tinka tiek bandelėms su mėsa, tiek saldžioms.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai cukraus
800 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
6 valgomieji šaukštai aliejaus
30 gramų mielių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje išplakame elektriniu plaktuvu kiaušinius, cukrų ir druską, supilame šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles ir gerai išplakame. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir, po truputį, beriame į tešlą. Beriam tol, kol gaunasi maišyti elektriniu plaktuvu (kai jau nebegalima maišyti plaktuvu, beriame likusius miltus (800) ir tešlą minkome rankomis.
Dar 100 g miltų beriame ant stalo ir išminkom iš tešlos rutulį. Jį dedame į dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele. Padarome skylutes ir dedame tešlą į šaldytuvą 1 - 1,5 val. pakilti.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Ši tešla tinka tiek bandelėms su mėsa, tiek saldžioms.