INGREDIENTAI:
- 200 gramų cukraus pudros
- 100 gramų cukraus
- 1 vienetas vanilės (ankštis)
- 12 vienetų kiaušinių (tryniai)
- 0.5 litro pieno (riebus)
- 0.5 litro grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užkaitinkite pieną, grietinę ir perpus padalintą vanilės ankštį. Atvėsinkite ir laikykite 70°C temperatūroje.
Sumaišykite trynius su cukrumi, kol jie taps balti.
Sumaišykite pieną ir trynius.
Išpilstykite masę į mažus indelius.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 minučių, kol įgis norimą tekstūrą.
Išimkite iš orkaitės ir laikykite šaldytuve 1-3 valandas.
Išėmę iš šaldytuvo, apibarstykite cukrumi ir jį uždekite.
Išmokime gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. Daugiau informacijos adresu: http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai