INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 3 vienetai gvazdikėlių
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas morkų
- 0.5 vieneto petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 stiklinė acto
- 2 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkos, petražolės supjaustomos žvaigždutėmis, svogūnai žiedais arba pusžiedžiais. Į verdantį vandenį sudedamos morkos, petražolės, vėliau svogūnai ir paverdama 15 min. Vėliau įpilama acto, suberiami prieskoniai ir dar kaitinama 2—3 minutes. Vėliau suberiamas cukrus, druska.
Į šį marinatą įdėjus virtą burokėlį (smulkiai supjaustytą) ir šaukštą pakepinto pomidorų padažo, gaunamas burokėlių marinatas.
REKLAMA