INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 0.5 stiklinės pupelių
- 2 vienetai svogūnų
- 0.5 stiklinės žirnių
- 500 gramų kiaulienos (neriebi)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 0.5 stiklinės miežinių kruopų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2—3 L vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdama tarkė. Gatavas šiupinys supilamas į molinį dubenį, viduryje padaroma duobutė, į kurią sudedami supjaustyti kiaulienos gabalėliai.
Valgomas pietums.
REKLAMA