INGREDIENTAI:
- šiek tiek krapų (smulkinti)
- 50 gramų obuolių
- šiek tiek petražolių
- šiek tiek salierų (lapeliai)
- 50 gramų svogūnų
- 500 gramų silkių
- 1 stiklinė majonezo
- 150 gramų raugintų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Silkės išmirkomos, nulupamos ir išrenkami kaulai. Silkės, obuoliai, agurkai ir svogūnai supjaustomi siauromis juostelėmis, sudedami prieskoniai, supilamas majonezas ir viskas atsargiai išmaišoma.
Iš šių salotų galima paruošti įvairių salotų, įmaišant į 100 g paruoštų silkių:
1. 25 g juostelėmis supjaustytu raugintų burokėlių, 25 g silkių ikrų ir 25 g smulkiai supjaustytu raugintų grybų.
2. 1 šaukštą stambiai tarkuoto obuolio, 1 šaukštą kapoto svogūno, 1 šaukštą tarkuotų krienų, šiek tiek citrinos sulčių, truputį cukraus.
3. 25 g smulkiai supjaustytos kietos rūkytos dešros, citrinos sulčių ir šiek tiek cukraus.
4. 25 g smulkiai supjaustytos virtos paukštienos, 1 virtą kiaušinį, šiek tiek garstyčių, cukraus.
5. 1 virtą sukapotą kiaušinį, 1 šaukštą kubiukais supjaustytu virtų bulvių, 1 mažą smulkiai supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus.
REKLAMA