prieskoniai: jūros druska karis juodi pipirai malti lauro lapai petražolės
2 stiklines vandens ir stiklinę pieno užvirinti (galima pieno dalį ir didesnę, tik labiau svyla ir bėga). Suberti kruopas ir sutarkuotas bulves. Puseje sviesto pakepinti supjaustytus svogūnus ir sutarkuotą morką. Apkepus morkoms ir svogūnams, juos, likusį sviestą ir prieskonius suberti į verdančią košę ir dar apie 10 min pavirti. Jei trūksta skysčio, papildomai įpilti pieno. Išvirusią košę dar palikti kelias minutes pabrinkti. Skanaus.
Autorius: EglėEglutė
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (2-3)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
1 stiklinė pieno
100 gramų sviesto (arba margarinas)
70 gramų miežinių kruopų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai skanus ir sveikas patiekalas. 2 porcijos
prieskoniai: jūros druska karis juodi pipirai malti lauro lapai petražolės
2 stiklines vandens ir stiklinę pieno užvirinti (galima pieno dalį ir didesnę, tik labiau svyla ir bėga). Suberti kruopas ir sutarkuotas bulves. Puseje sviesto pakepinti supjaustytus svogūnus ir sutarkuotą morką. Apkepus morkoms ir svogūnams, juos, likusį sviestą ir prieskonius suberti į verdančią košę ir dar apie 10 min pavirti. Jei trūksta skysčio, papildomai įpilti pieno. Išvirusią košę dar palikti kelias minutes pabrinkti. Skanaus.