Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas tikrai labai aštrus! Jei nemėgstate tokio aštrumo- galima dėti mažiau maltų kajenų arba juos pakeisti aitriosios paprikos milteliais. Patiekalas tiks tiek vakarienei, tiek pietums.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 450 gramų vštienos filė
- 1 valgomasis šaukštas baltasis vynas
- 1 valgomasis šaukštas šviesusi sojų padažas
- 1/4 stiklinės kukurūzų krakmolas
- 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai malti kajenai
- 1 valgomasis šaukštas sezamų sėklos
- 6 vienetai čili pipirai
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1/3 stiklinės aliejaus
- 5 skiltelės česnakų
- 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su sojų padažu, vynu ir marinuoti 15 min Po to apvolioti krakmole, kajenuose ir druskoje. Gerai išmaišyti.
- Sumaišyti smulkintus česnakus ir maltą imbierą. Pilti į keptuvę, lieti aliejų ir dėti mėsą. Gerai iškepti.
- Sumaišyti smulkintus česnakus ir maltą imbierą. Pilti į keptuvę, lieti aliejų ir dėti mėsą. Gerai iškepti.
REKLAMA