Stambia trintuve sutarkuojame didelį svogūną. Imame po 250 g bet kokios paukštienos (gali būti ir sumedžiotas laukinis paukštis) bei kiaulienos filė, supjaustome plonais gabalėliais ir sumaišome su susmulkinta šonine, svogūnu, pipirais, gvazdikėliais bei druska. Į pasigamintą įdarą suberiame susmulkintus ledukus ir įdarome iškočiotos tešlos blynelius. Suformuotus koldūnus išverdame pasūdytame, verdančiame vandenyje ir iškart patiekiame. Patiekti galima su mėsos sultiniu arba sviesto, citrinų sulčių ir pomidorų tyrės padažu. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
250 gramų kiaulienos (filė)
250 gramų vištos filė (ar kitokia paukštiena)
2 valgomieji šaukštai ledukų (smulkinti)
100 gramų kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
350 gramų tešlos (koldūnams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Stambia trintuve sutarkuojame didelį svogūną. Imame po 250 g bet kokios paukštienos (gali būti ir sumedžiotas laukinis paukštis) bei kiaulienos filė, supjaustome plonais gabalėliais ir sumaišome su susmulkinta šonine, svogūnu, pipirais, gvazdikėliais bei druska. Į pasigamintą įdarą suberiame susmulkintus ledukus ir įdarome iškočiotos tešlos blynelius. Suformuotus koldūnus išverdame pasūdytame, verdančiame vandenyje ir iškart patiekiame. Patiekti galima su mėsos sultiniu arba sviesto, citrinų sulčių ir pomidorų tyrės padažu. Skanaus.