Keptuvėje pakepinti sezamo sėklas ant vidutinės ugnies. Nedidelėje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinti medų su cukrumi. Kai masė sutirštės, suberti sezamų sėklas, gerai išmaišyti. Masę sukrėsti ant kepimo popieriaus lakšto, uždengti kitu kepimo popieriaus lakštu. Iškočioti paplotį. Tuomet nuimti viršutinį popierių. Paplotį aštriu peiliu supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais. Palikti, kad atvėstų ir sustingtų. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai medaus
1 stiklinė sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Keptuvėje pakepinti sezamo sėklas ant vidutinės ugnies. Nedidelėje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinti medų su cukrumi. Kai masė sutirštės, suberti sezamų sėklas, gerai išmaišyti. Masę sukrėsti ant kepimo popieriaus lakšto, uždengti kitu kepimo popieriaus lakštu. Iškočioti paplotį. Tuomet nuimti viršutinį popierių. Paplotį aštriu peiliu supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais. Palikti, kad atvėstų ir sustingtų. Skanaus!