Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su kitais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas). Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu medumi. Miltus sumaišyti su soda ir įmaišyti į paruoštą medaus masę. Gerai išmaišius, minkyti rankomis. Iš iš minkytos tešlos iškočioti vieno centimetro storio lakštą. Su formelėmis, jei tokias turite išspausti meduoliukus, dėti į paruoštą ir miltais pabarstytą skardą (miltais barstome, todėl, kad neprikibtų prie blėkutės, taip geriau nusiima, pagal močiutės receptą). Orkaitę reikia įkaitinti 200 laipsnių ir kepti nuo 10 iki 15 minučių, nes jie labai greit kepa. Skanaus!
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
0.5 kilogramo cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek imbierų (baltasis)
0.5 kilogramo medaus
4 vienetai kiaušinių
1.5 kilogramo kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su kitais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas). Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu medumi. Miltus sumaišyti su soda ir įmaišyti į paruoštą medaus masę. Gerai išmaišius, minkyti rankomis. Iš iš minkytos tešlos iškočioti vieno centimetro storio lakštą. Su formelėmis, jei tokias turite išspausti meduoliukus, dėti į paruoštą ir miltais pabarstytą skardą (miltais barstome, todėl, kad neprikibtų prie blėkutės, taip geriau nusiima, pagal močiutės receptą). Orkaitę reikia įkaitinti 200 laipsnių ir kepti nuo 10 iki 15 minučių, nes jie labai greit kepa. Skanaus!