• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 1.5 kilogramo bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • 2 vienetai svogūnų (dideli)
  • 0.5 stiklinės kiaulienos (kraujas)
  • 150 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
  • 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų
  • 1 vienetas kiaulienos žarnų (storosios,)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lėkštei "perlinių" vėdarų iškepti reikės:
    1,5 kg bulvių,
    2 šaukštų perlinių kruopų,
    80 cm storosios žarnos,
    2 didesnių svogūnų,
    šaukštelio druskos (jei žarnos sūdytos)
    žiupsnio lauro lapelių,
    žiupsnelio juodųjų pipirų,
    150 g sūdytų lašinių,


    Abiem atvejais gaminimas yra panašus. Kiaulės storąsias, bet ne pačias storiausias žarnas (80 cm), labai gerai išplauti su kempinėle ir druska iš abiejų pusių. Tuomet apiberti pipirais, lapeliais, druska, dar galima įdėti česnako ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš gaminimą vėl gerai iš abiejų pusių perplauti.

    Tuomet verdančiu vandeniu užplikyti kruopas ir palikti mirkti. Geriau tai padaryti iš anksto. Kai kas kruopų iš viso nededa. Tuomet vėdarai gaunasi minkštesni, nes kruopos kietina, todėl jų reikia dėti saikingai.

    Nulupti ir sutarkuoti bulves.

    Pakepinti spirgučius, juos išimti iš keptuvės ir likusiuose taukuose pakepinti svogūnus. Po šaukštą jų dėti į kiekvienus vėdarus, kitus sumaišyti su spirgiais - bus pagardas vėdarams.

    Suberti mirkytas kruopas. Sudėti druską, prieskonius. Bazilikas labai tinka kraujiniams vėdarams, nors mano senelis jo nedėdavo.

    "Šokoladiniams" vėdarams skirtą kraują gerai ištrinti su rankiniu plakikliu ir suversti į bulvių tešlą, gerai išmaišyti.
    Tuomet šaukštu masę kimšti į žarnas. Gauta "dešra" neturi būti kieta, nes sprogs.

    Sudėti į taukais iškeptą skardą, įpilti vandens ir kepti apie 1 val. Kai pakepa apie 10 min., skrupulingai subadyti adata. Kepant vis pašlakstyti susidariusiu skysčiu.

    Patiekti su svogūnų - spirgučių padažu. Kam patinka, jį dar galima užkaitinti su grietinėle.

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 1.5 kilogramo bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • 2 vienetai svogūnų (dideli)
  • 0.5 stiklinės kiaulienos (kraujas)
  • 150 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
  • 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų
  • 1 vienetas kiaulienos žarnų (storosios,)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lėkštei "perlinių" vėdarų iškepti reikės:
    1,5 kg bulvių,
    2 šaukštų perlinių kruopų,
    80 cm storosios žarnos,
    2 didesnių svogūnų,
    šaukštelio druskos (jei žarnos sūdytos)
    žiupsnio lauro lapelių,
    žiupsnelio juodųjų pipirų,
    150 g sūdytų lašinių,


    Abiem atvejais gaminimas yra panašus. Kiaulės storąsias, bet ne pačias storiausias žarnas (80 cm), labai gerai išplauti su kempinėle ir druska iš abiejų pusių. Tuomet apiberti pipirais, lapeliais, druska, dar galima įdėti česnako ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš gaminimą vėl gerai iš abiejų pusių perplauti.

    Tuomet verdančiu vandeniu užplikyti kruopas ir palikti mirkti. Geriau tai padaryti iš anksto. Kai kas kruopų iš viso nededa. Tuomet vėdarai gaunasi minkštesni, nes kruopos kietina, todėl jų reikia dėti saikingai.

    Nulupti ir sutarkuoti bulves.

    Pakepinti spirgučius, juos išimti iš keptuvės ir likusiuose taukuose pakepinti svogūnus. Po šaukštą jų dėti į kiekvienus vėdarus, kitus sumaišyti su spirgiais - bus pagardas vėdarams.

    Suberti mirkytas kruopas. Sudėti druską, prieskonius. Bazilikas labai tinka kraujiniams vėdarams, nors mano senelis jo nedėdavo.

    "Šokoladiniams" vėdarams skirtą kraują gerai ištrinti su rankiniu plakikliu ir suversti į bulvių tešlą, gerai išmaišyti.
    Tuomet šaukštu masę kimšti į žarnas. Gauta "dešra" neturi būti kieta, nes sprogs.

    Sudėti į taukais iškeptą skardą, įpilti vandens ir kepti apie 1 val. Kai pakepa apie 10 min., skrupulingai subadyti adata. Kepant vis pašlakstyti susidariusiu skysčiu.

    Patiekti su svogūnų - spirgučių padažu. Kam patinka, jį dar galima užkaitinti su grietinėle.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų