Supilkite miltus ant medinės lentelės, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol gausite šlapią smėlį primenančią masę. Sutarkuokite riešutinius vaflius ir kartu su cukrumi bei kiaušinio tryniu įminkykite į miltų bei sviesto masę. Išminkytą tešlą suvyniokite į foliją ir palaikykite apie 2 val. šaldytuve. Po 2 val. išimkite pyrago tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite Išspauskite norimos formos sausainiukus ir pusei sausainiukų išpjaukite viduriukus. Sudėkite visus sausainiukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus sausainiukus atvėsinkite ir pertepkite abrikosų džemu (į krūvą suvožkite vieną paprastą sausainiuką ir vieną sausainiuką su skylute). Skanaus.
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
2 vienetai vaflių (riešutų skonio)
0.5 stiklinės džemo (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite miltus ant medinės lentelės, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol gausite šlapią smėlį primenančią masę. Sutarkuokite riešutinius vaflius ir kartu su cukrumi bei kiaušinio tryniu įminkykite į miltų bei sviesto masę. Išminkytą tešlą suvyniokite į foliją ir palaikykite apie 2 val. šaldytuve. Po 2 val. išimkite pyrago tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite Išspauskite norimos formos sausainiukus ir pusei sausainiukų išpjaukite viduriukus. Sudėkite visus sausainiukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 10 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus sausainiukus atvėsinkite ir pertepkite abrikosų džemu (į krūvą suvožkite vieną paprastą sausainiuką ir vieną sausainiuką su skylute). Skanaus.