Sviestą ištirpinti ir išplakti su cukrumi. Įberti kepimo miltelių ir miltų. Gerai išminkyti tešlą. Suformuoti iš tešlos dešrą ir supjaustyti griežinėliais. Sausainius sudėti į kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą (apie 15 min.). Į sausainius galima įspausti raziną, riešutą, džiovintą abrikoso ar ananaso gabaliuką.
Autorius: Gytė
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
300 gramų kvietinių miltų
300 gramų sviesto
šiek tiek kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištirpinti ir išplakti su cukrumi. Įberti kepimo miltelių ir miltų. Gerai išminkyti tešlą. Suformuoti iš tešlos dešrą ir supjaustyti griežinėliais. Sausainius sudėti į kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą (apie 15 min.). Į sausainius galima įspausti raziną, riešutą, džiovintą abrikoso ar ananaso gabaliuką.