Įdarui reikės: 75 g džiovintų abrikosų, 200 g marcipano, 2 šaukštų apelsino sulčių, 1 kiaušinio baltymo, 75 g migdolų plokštelių.
Gaminimas: Miltus, maltus migdolus, 60 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį, suvynioti į foliją ir padėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti su marcipanu, apelsino sultimis ir išminkyti vientisą masę. Iš masės padaryti rutuliukus. Iš tešlos iškočioti 5 mm storio lakštą, iš jo išpjauti maždaug 4 cm skersmens skrituliukus. Į kiekvieną įdėti po marcipaninį rutuliuką, apspausti tešla. Taip suformuoti visus pyragaičius. Kiaušinio baltymą lengvai išplakti. Į jį po vieną įmerkti pyragaičius, paskui pavolioti migdolų plokštelėse. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 minučių 190 laipsnių orkaitėje. Šis skanumynas vertas kiekvieno Jūsų dėmesio. Skanaus!
Autorius: Alma
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
60 gramų migdolų (malti)
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
150 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reikės: 75 g džiovintų abrikosų, 200 g marcipano, 2 šaukštų apelsino sulčių, 1 kiaušinio baltymo, 75 g migdolų plokštelių.
Gaminimas: Miltus, maltus migdolus, 60 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį, suvynioti į foliją ir padėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti su marcipanu, apelsino sultimis ir išminkyti vientisą masę. Iš masės padaryti rutuliukus. Iš tešlos iškočioti 5 mm storio lakštą, iš jo išpjauti maždaug 4 cm skersmens skrituliukus. Į kiekvieną įdėti po marcipaninį rutuliuką, apspausti tešla. Taip suformuoti visus pyragaičius. Kiaušinio baltymą lengvai išplakti. Į jį po vieną įmerkti pyragaičius, paskui pavolioti migdolų plokštelėse. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 minučių 190 laipsnių orkaitėje. Šis skanumynas vertas kiekvieno Jūsų dėmesio. Skanaus!