• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 17 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų (kupini (su kaupu))
  • 100 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 4 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 17 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų (kupini (su kaupu))
  • 100 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Širdelių aptepimui:
    Kiaušinio trynys ir rudasis cukrus
    2 šaukštai (su kaupu) medaus

    Širdelių viduriukui:
    Pusė pieniško šokolado plytelės ir šaukštas rudojo cukraus

    Sviestą išsuku su ruduoju cukrumi, įmušu kiaušinius, išmaišau, išplaku šluotele. Miltus gerai sumaišau su cinamonu ir kepimo milteliais, po truputi viską suberiu į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, maišau, minkau, iš lėto, atsargiai, juk tai meilė mano.. :) Kai tik išminkau tešlą, nieko nelaukusi imu ją kočioti, negaliu ir nenoriu laukti kol ji atvės šaldytuve (nors daug kas siūlo tai daryti), iškočiojusi apie 0,5 cm (kuo ploniau) papločius imuosi formelių ir „gaminu“ širdeles. Pusė jų – pilnavidurės, pusė – su širdelės formos ertme viduryje, juk iškeptas jas „lipinsiu“ vieną ant kitos. Tuo metu jau kaitinu orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą iškloju kepimo popieriumi, pabarstau miltais. Širdeles su „ertme“ užtepu išplaktu tryniu ir apibarstau ruduoju cukrumi. Pašaunu į orkaitę 10-čiai minučių, stebiu, kad neapdegtų.

    Iškeptas širdeles reikia atvėsinti ir„sulipinti“ (juk meilė ne be atsako:). Tam šiek tiek ištirpdau medų (jei jis susicukravęs) lėkštelėje ir pamirkau jame „viršutines“ širdeles, t.y. tas ,kurios su ertme, dedu jas ant „apatiniųjų“, patikrinu ar nėra didelių plyšių tarp jų.

    Galų gale, kai širdelės sulipintos – ištirpdau šokoladą, sumaišau su ruduoju cukrumi, palaukiu, kol šiek tiek atvės ir dedu po šaukštelį į kiekvienos širdelės viduriuką...

    Iš tikrųjų – visai nesudėtinga, kai gamini su meile, sudėtingiau aprašyti, o kokia Jūsų meilė? ;)
    Skanaus!

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų