• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus (šokoladinei tešlai)
  • 100 gramų cukraus (vanilinei tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (šokoladinei tešlai)
  • 3 lašai vanilės (ekstraktas, vanilinei tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, šokoladinei tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, vanilinei tešlai)
  • 170 gramų kvietinių miltų (šokoladinei tešlai)
  • 180 gramų kvietinių miltų (vanilinei tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (arba vanduo, šokoladinei tešlai)
  • 100 gramų sviesto (šokoladinei tešlai)
  • 100 gramų sviesto (vanilinei tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriu. Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinio tryniu iki vientisos masės. Į vanilinę masę įpilti vanilės ekstakto, įberti 180 g miltų ir užminkyti kietą tešlą. Į šokoladinę tešlą suberti kakavą, 170 g miltų, taip pat užminkyti kietą tešlą. Abi tešlas dėti į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus iškočioti, padaryti vienodo dydžio stačiakampius. Vanilinę tešlą patepti pienu, užkloti šokoladine tešla, šiek tiek suspausti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti šaldytuve. Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti storesnėmis riekelėmis, per vidurį įsmeigti pagaliuką, sudėti sausainius į skardą ir kepti 15 minučių, kol gražiai parus. Ištraukus iš orkaitės leisti atvėsti skardoje ir tik tada išimti. Paruoštą sausainius tešlą šaldytuve galima laikyti iki savaitės, o iškeptus sausainius – iki 2 savaičių. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus (šokoladinei tešlai)
  • 100 gramų cukraus (vanilinei tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (šokoladinei tešlai)
  • 3 lašai vanilės (ekstraktas, vanilinei tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, šokoladinei tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, vanilinei tešlai)
  • 170 gramų kvietinių miltų (šokoladinei tešlai)
  • 180 gramų kvietinių miltų (vanilinei tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (arba vanduo, šokoladinei tešlai)
  • 100 gramų sviesto (šokoladinei tešlai)
  • 100 gramų sviesto (vanilinei tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriu. Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinio tryniu iki vientisos masės. Į vanilinę masę įpilti vanilės ekstakto, įberti 180 g miltų ir užminkyti kietą tešlą. Į šokoladinę tešlą suberti kakavą, 170 g miltų, taip pat užminkyti kietą tešlą. Abi tešlas dėti į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus iškočioti, padaryti vienodo dydžio stačiakampius. Vanilinę tešlą patepti pienu, užkloti šokoladine tešla, šiek tiek suspausti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti šaldytuve. Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti storesnėmis riekelėmis, per vidurį įsmeigti pagaliuką, sudėti sausainius į skardą ir kepti 15 minučių, kol gražiai parus. Ištraukus iš orkaitės leisti atvėsti skardoje ir tik tada išimti. Paruoštą sausainius tešlą šaldytuve galima laikyti iki savaitės, o iškeptus sausainius – iki 2 savaičių. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų