INGREDIENTAI:
- 80 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 125 gramai sviesto (minkštas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 100 gramų uogienės (juodųjų serbentų ar kt.)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dubenyje iki purumo išsukite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Elektriniu plaktuvu įmaišykite kiaušinį.
3. Išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išsukite, kol tešla sulips į gumulą.
4. Miltuotais delnais suformuokite nedidelius rutuliukus.
5. Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami kelių centimetrų tarpus.
6. Kiekvieną sausainį įspauskite rodomuoju pirštu.
7. Į duobutę įkrėskite maždaug pusę arbatinio šaukštelio uogienės.
8. Skardą su sausainiais 10 minučių pastatykite į šaldytuvą.
9. Sausainius kepkite iki 180° Cl temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol gražiai pagels.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
- 80 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 125 gramai sviesto (minkštas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 100 gramų uogienės (juodųjų serbentų ar kt.)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Dubenyje iki purumo išsukite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Elektriniu plaktuvu įmaišykite kiaušinį.
3. Išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išsukite, kol tešla sulips į gumulą.
4. Miltuotais delnais suformuokite nedidelius rutuliukus.
5. Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami kelių centimetrų tarpus.
6. Kiekvieną sausainį įspauskite rodomuoju pirštu.
7. Į duobutę įkrėskite maždaug pusę arbatinio šaukštelio uogienės.
8. Skardą su sausainiais 10 minučių pastatykite į šaldytuvą.
9. Sausainius kepkite iki 180° Cl temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol gražiai pagels.
Autorius: Rita
REKOMENDUOJAME TOLIAU SKAITYKITE -
Šventiniai atradimai su VILVI
× Pranešti klaidą SIŲSTI