INGREDIENTAI:
- šiek tiek bazilikų
- šiek tiek citrinų
- šiek tiek čiobrelių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek paprikų (milteliai)
- 3 vienetai paprikų (skirtingų spalvų)
- šiek tiek petražolių
- 3 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas kiaulienos (Šašlykinė)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek acto (obuolių)
- 200 gramų majonezo
- šiek tiek druskos
- šiek tiek druskos (mėsą minkštinanti)
- šiek tiek aliejaus
- 200 gramų grietinės
- 1 vienetas sultinio (vištienos kubelis)
- šiek tiek čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą susmulkinti kaip šašlykams.
Į pusę litro virinto šalto vandens įpilti 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir lauro lapelių.
Šiuo tirpalu užpilti mėsą.
Dar įdėti į kelias dalis perpjautą svogūną ir palikti nakčiai šaltai (pvz., šaldytuve).
Jau gaminant troškinį, marinatą nupilti, o svogūną išmesti.
Į mėsą suberti nubrauktą šaukštelį mėsą minkštinančios druskos, išmaišyti bei pakepinti mėsą sausoje keptuvėje.
Kepant susidaro skysčio, kurį reikia nupilti, bet pasilikti.
Kai mėsa apdžiūsta, įpilti į keptuvę šlakelį aliejaus, o ant mėsos užberti šaukštą miltų, išmaišyti ir pakepinti, kol lengvai apskrus.
Tuomet sudėti 2 susmulkintus svogūnus. Jei svyla, įpilti nupilto sultinio.
Kol svogūnai ant lėtos ugnies troškinasi su mėsa, pjaustomos paprikos ir jos sudedamos į keptuvę.
Tuoj pat iš 200 g grietinės, 200 g majonezo ir 200 g vandens, kuriame ištirpintas vištienos sultinio kubelis, paruošiamas padažas.
Jis užpilamas ant mėsos.
Belieka pridėti itin aromatingų prieskonių - petražolių, baziliko, čiobrelių, paprikos miltelių, jei patinka ir džiovintos aitriosios paprikos.
Troškinys, vis pamaišant, kepamas keptuvėje su dangčiu apie 20 min. Tinka valgyti su bulvėmis.
Skanaus!
Autorius: Regina Račkauskienė