Erškėtuoges išdarinėti ir perplauti keliskart, pakeičiant vandenį. Po to sumalti, ir apiberti cukrumi. Taip laikyti per naktį, kol atsiras sirupo. Virti ant nedidelės ugnies nuolat maišant apie 30 - 40 min. Jei trūksta, dar įberti cukraus. Dar karštas sudėti į stiklainiukius. Labai geras daiktas žiemą, kai skauda gerklytę. Pasidarykit arbatytės.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus (400-500)
1 kilogramas erškėtrožių (uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Erškėtuoges išdarinėti ir perplauti keliskart, pakeičiant vandenį. Po to sumalti, ir apiberti cukrumi. Taip laikyti per naktį, kol atsiras sirupo. Virti ant nedidelės ugnies nuolat maišant apie 30 - 40 min. Jei trūksta, dar įberti cukraus. Dar karštas sudėti į stiklainiukius. Labai geras daiktas žiemą, kai skauda gerklytę. Pasidarykit arbatytės.