Karamelei sumaišykite vandenį su cukrumi ir pakaitinkite, kol gausite tirštą karamelinę masę. Vanilinį cukrų sumaišykite su apelsinų sultimis, keliais lašais konjako, sutirštintu pienu bei kiaušiniais. Gautą masę apie 3 min. pakaitinkite puode virš vidutinės ugnies ir tuomet maišant pavirkite dar apie 2 min. Į pakaitintą masę sudėkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišykite, supilstykie į karamele pateptas formeles ir padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Patiekite šaltą. Skanaus!
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
30 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
500 mililitrų apelsinų sulčių
1/4 stiklinės vandens
šiek tiek konjako
100 gramų želatinos
75 mililitrai kondensuoto pieno
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karamelei sumaišykite vandenį su cukrumi ir pakaitinkite, kol gausite tirštą karamelinę masę. Vanilinį cukrų sumaišykite su apelsinų sultimis, keliais lašais konjako, sutirštintu pienu bei kiaušiniais. Gautą masę apie 3 min. pakaitinkite puode virš vidutinės ugnies ir tuomet maišant pavirkite dar apie 2 min. Į pakaitintą masę sudėkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišykite, supilstykie į karamele pateptas formeles ir padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų. Patiekite šaltą. Skanaus!