• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 30 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 500 mililitrų apelsinų sulčių
  • 1/4 stiklinės vandens
  • šiek tiek konjako
  • 100 gramų želatinos
  • 75 mililitrai kondensuoto pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karamelei sumaišykite vandenį su cukrumi ir pakaitinkite, kol gausite tirštą karamelinę masę.
    Vanilinį cukrų sumaišykite su apelsinų sultimis, keliais lašais konjako, sutirštintu pienu bei kiaušiniais.
    Gautą masę apie 3 min. pakaitinkite puode virš vidutinės ugnies ir tuomet maišant pavirkite dar apie 2 min.
    Į pakaitintą masę sudėkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišykite, supilstykie į karamele pateptas formeles ir padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.
    Patiekite šaltą.
    Skanaus!

Autorius: Aušra

INGREDIENTAI:

  • 30 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 500 mililitrų apelsinų sulčių
  • 1/4 stiklinės vandens
  • šiek tiek konjako
  • 100 gramų želatinos
  • 75 mililitrai kondensuoto pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karamelei sumaišykite vandenį su cukrumi ir pakaitinkite, kol gausite tirštą karamelinę masę.
    Vanilinį cukrų sumaišykite su apelsinų sultimis, keliais lašais konjako, sutirštintu pienu bei kiaušiniais.
    Gautą masę apie 3 min. pakaitinkite puode virš vidutinės ugnies ir tuomet maišant pavirkite dar apie 2 min.
    Į pakaitintą masę sudėkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišykite, supilstykie į karamele pateptas formeles ir padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.
    Patiekite šaltą.
    Skanaus!

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų