• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 20 gramų cukraus
  • 3 gramai muskato (trintas)
  • 3.5 kilogramo kiaulienos (raumenys)
  • 3.5 kilogramo kiaulės lašinių
  • 3 kilogramai jautienos (raumenys)
  • 300 gramų druskos
  • 5 gramai baltųjų pipirų (malti)
  • 3 gramai romo
  • 10 gramų spirito
  • 3 gramai salietros

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų