INGREDIENTAI:
- 20 gramų cukraus
- 3 gramai muskato (trintas)
- 3.5 kilogramo kiaulienos (raumenys)
- 3.5 kilogramo kiaulės lašinių
- 3 kilogramai jautienos (raumenys)
- 300 gramų druskos
- 5 gramai baltųjų pipirų (malti)
- 3 gramai romo
- 10 gramų spirito
- 3 gramai salietros
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gerai atvėsinta mėsa supjaustoma arba sumalama aštria mėsmale. Druska sumaišoma su prieskoniais, cukrumi ir salietra ir sudedama į mėsą. Supilamas romas ir spiritas ir viskas gerai išmaišoma. Sumaišyta mėsa, suspaudus į gabalą, 12 valandų laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje, po to ji kietai sukemšama į storas raguočių žarnas, galai užrišami ir dešros vienai parai paslegiamos. Po paros dešras reikia aprišti virvute ir pakabinti vėsioje patalpoje. Po 7-14 dienų dešros išrūkomos šaltuose dūmuose.
REKLAMA