Šparagus virti ant garų 10 min. Bulves nuskusti, supjaustyti į keturias skilteles ir išvirti. Šparagus ir bulves palaikyti šiltai. Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus su paprika ir jame apkepti lašišą iš abiejų pusių po 3 min. Pasūdyti. Atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Žuvį, šparagus ir bulves sudėti į lėkštę ir užpilti užpilu, suplakto iš aliejaus, vyno, druskos. Patiekti patiekalą šiltą.
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (su sėklytėmis)
200 gramų lašišų (filė)
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
6 vienetai šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šparagus virti ant garų 10 min. Bulves nuskusti, supjaustyti į keturias skilteles ir išvirti. Šparagus ir bulves palaikyti šiltai. Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus su paprika ir jame apkepti lašišą iš abiejų pusių po 3 min. Pasūdyti. Atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Žuvį, šparagus ir bulves sudėti į lėkštę ir užpilti užpilu, suplakto iš aliejaus, vyno, druskos. Patiekti patiekalą šiltą.