Salotų gūžės lapus išskirstykite ir švariai nuplaukite po šalto vandens srove. Svogūnų laiškus susmulkinkite, o graikinius riešutus sugrūskite. Salotlapius suplėšykite ir dėkite į salotinę. Apibarstykite gerai išplautomis sveikomis datulėmis (jeigu norite, galite perpjauti kiekvieną pusiau), grūstais riešutais bei svogūnų laiškais. Apšlakstykite salotas actu bei alyvuogių aliejumi. Kam reikia, gali pagardinti trupučiu druskytės. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 sauja datulių
1 sauja graikinių riešutų
1 vienetas salotų (Iceberg)
1 vienetas svogūnų (laiškai, ryšelis)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas acto (obuolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Salotų gūžės lapus išskirstykite ir švariai nuplaukite po šalto vandens srove. Svogūnų laiškus susmulkinkite, o graikinius riešutus sugrūskite. Salotlapius suplėšykite ir dėkite į salotinę. Apibarstykite gerai išplautomis sveikomis datulėmis (jeigu norite, galite perpjauti kiekvieną pusiau), grūstais riešutais bei svogūnų laiškais. Apšlakstykite salotas actu bei alyvuogių aliejumi. Kam reikia, gali pagardinti trupučiu druskytės. Skanaus.