Bulves ir morkas su lupenomis verdame, kol suminkštėja. Kalakutieną verdame atskirame puode apie 25 minutes. Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepiname svogūnus, kol gražiai pagelsta. Tuomet sudedame grybus, paskaniname prieskoniais ir kepiname dar 15 minučių. Bulves ir morkas nulupame ir sutriname (atskirai). Išvirusią kalakutieną ir kiaušinius smulkiai supjaustome. Salotas sluoksniuojame lėkštėje. Pirmasis sluoksnis - bulvės, pagardintos prieskoniais ir plonai apteptos majonezu. Po to dedame grybus, kalakutieną, kiaušinį, majonezą ir aptepame morkų košele. Kad gautųsi tikra morka, papuošiame krapais. Majonezo ir prieskonių į sluoksniuos galite dėti ir daugiau.
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
300 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
300 gramų morkų
150 gramų svogūnų
2 vienetai kiaušinių (virti)
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
300 gramų grybų (miško ar pievagrybiai)
200 gramų kalakutienos krūtinėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves ir morkas su lupenomis verdame, kol suminkštėja. Kalakutieną verdame atskirame puode apie 25 minutes. Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepiname svogūnus, kol gražiai pagelsta. Tuomet sudedame grybus, paskaniname prieskoniais ir kepiname dar 15 minučių. Bulves ir morkas nulupame ir sutriname (atskirai). Išvirusią kalakutieną ir kiaušinius smulkiai supjaustome. Salotas sluoksniuojame lėkštėje. Pirmasis sluoksnis - bulvės, pagardintos prieskoniais ir plonai apteptos majonezu. Po to dedame grybus, kalakutieną, kiaušinį, majonezą ir aptepame morkų košele. Kad gautųsi tikra morka, papuošiame krapais. Majonezo ir prieskonių į sluoksniuos galite dėti ir daugiau.