INGREDIENTAI:
- šiek tiek petražolių
- 600 gramų salierų
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės majonezo
- 2 vienetai raugintų agurkų (ar marinuoti)
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai papildomai reikės: stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės pieno, truputį druskos.
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami tešloje ir iškepami aliejuje. Tešla užmaišoma iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos — ji turi būti kiek tirštesnė negu lietiniams. Apkepinti salierų griežinėliai sudedami į pašildytą pusdubenį, apibarstomi petražolių lapeliais, puošiami agurko griežinėliais. Majonezo duodama atskirai.
REKLAMA